Terug naar het overzicht

Alles over iets en dingen en niets

April 2017

Alles over iets en dingen en niets was een voorstelling, gespeeld op het Preparefestival 2017 in het Amsterdams Theaterhuis, over denken en dansen. Over het zoeken naar een samenzijn, maar je tegelijkertijd alleen voelen. Waarom gaat onze generatie zo graag naar technofeesten? Wat zoeken we daar? We hebben gewerkt met het stuk GOD van BOG. 

Op het toneel staan een groep jonge mensen, vier microfoons en een grote 3D kubus. Net voor het publiek staat een DJ. Ze draait live met LP’s en over haar rug zien we de voorstelling. De twintigers dansen in de kubus. Elkaar afwisselend op het ritme van de muziek stappen ze eruit om zich dingen af te vragen in de microfoons. “Wil jij alleen zijn? Wat kwam er voor het begin? Weetje, eigenlijk kunnen we niet ontkennen dat het een grote tering bende is.” Zo gaat het door. In en uit. In en uit de kubus. Willen snappen en willen ontsnappen. Het feest bouwt op, het ritme gaat door. 

Het is tegelijkertijd zoeken naar betekenis. Zoeken naar moderne vormen van religie en geluk. Een voorstelling over mijn eigen generatie, maar tegelijkertijd zo herkenbaar voor wie vroeger ook de hele nacht ging dansen.