Diede Daalman

theatermaker

 

+31641258396

DIEDEDAALMAN@

HOTMAIL.COM

+31641258396

DIEDEDAALMAN@

HOTMAIL.COM

Dutch

Diede daalman

theatermaker

Diede daalman

theatermaker

Dutch

Diededaalman@hotmail.com

+316 41258396

 

Een Kilometer Kinderkunst

De kinderen van groep 6 en 7 van basisschool De Samen Een in Aalsmeer kozen hun favoriete plekken in het dorp. Deze plekken vormden de basis van De Kinderkunstroute.

Kunstenaar in de klas – Christo

Ik gaf een workshop aan twee groepen vier op basisschool .. in Uithoorn, geïnspireerd op het werk van Christo. Samen met de kinderen en de juf pakten we zoveel mogelijk spullen in met stof. De ene klas werd blauw, de andere rood. We praatten over conceptuele kunst en...

Take Off – Inside out

Met mijn klasgenoten organiseerden ik op 9 juni 2018 het Take-offfestival met het thema INSIDE OUT.

Z-A Blog 8: Vier ontmoetingen

We spraken afgelopen week met vier verschillende en allemaal even inspirerende mensen, over kunst en educatie.

Z-A Blog 4: Asshassie en Sowato

In het Popart theatre zag ik mijn eerste theatervoorstelling in Joburg, met de titel Asshassi. Een dag later bezochten we Sowato, Joburgs grootste township .

Z-A Blog 2: Human rights day

Twintig maart was het Human rights day in Zuid-Afrika, een nationale feest dag. Het bloedig neerslaan van een verzet tegen de apartheid in de jaren 60 werd herdacht en de vrijheid gevierd.

Z-A Blog 1: Aankomen in Johannesburg

Ik en mijn klasgenoot Hannegijs zijn voor zes weken naar Johannesburg gekomen om stage te lopen in ‘The Centre fort the less good idea.

Vers – open repetitie

Dit was de eerste keer in het maakproces van Vers dat er publiek bij kwam; de ouders van de hoofdrol speelsters.

Den Haag- tv bij Beauty

Den Haag -fm tv interviewde mij tijdens de repetitie van Beauty en het beest in de Koninklijke schouwburg Den Haag.

Ik ben de tijd kwijt – De City Speelt

Als onderdeel van mijn afstuderen heb ik in acht workshops een onderzoek gedaan bij De City Speelt in Weesp, naar het thema tijd met een groep kinderen.

Vers repetitie 8 december

De repetities voor Vers zijn in volle gang. Samen met mijn drie speelster Lisa (12) , Renske (14) en Floor (16) zoeken we naar een bewegingskwaliteit.

Het begin van Vers

In drie dagen deed ik met een groepje meiden een vooronderzoek voor mijn afstudeervoorstelling.

Het begin bij Maas – Beauty en het Beest

Moniek Merks gaat bij Maas Theater en Dans de voorstelling Beauty en het Beest regisseren. Een grote zaalvoorstelling die zal spelen aan het einde van dit jaar in verschillende steden. Ik ga stage lopen bij de kinderbegeleiding en regie.

De Bosjongeren

Samen met Rachel Schuit heb ik met een groep jongeren in het decor van de voorstelling Julius Caesar van Orkater in het Amsterdamse Bostheater een korte performance gemaakt, met de naam ‘I’ve got the power’.

Durven

Het is dinsdagsmiddag half vijf. Ik zit te praten met Tanya Hermsen, de artistiek leider van mijn opleiding. We praten over mijn komende afstudeerjaar.