25 nov –  6 dec

De donkere dagen voor kerstmis zijn hier wel heel kort: om vier uur wordt het donker. Deze dagen zijn druk en vol met veel verschillende dingen. Het zijn de laatste loodjes voor de vakantie, die as vrijdag begint (en drie weken duurt! Hallelujah)

Deze week heb ik mijn reflectiegesprek over mijn regieassistentie bij Grimmtales en daarover krijg ik de eerste beoordeling van mijn Master. Het gesprek is met twee lecturers en wordt gefilmd voor een professor van een andere universiteit die ook alles wat ik doe beoordeeld. De thema’s waar ik over ga presenten zijn heightend realism and fysicality in the ensemble.

De grimm was een pittig proces, maar iniedergeval was het één ding tegelijk. Nu werk ik aan mijn presentatie, probeer ik de processen, lessen, ups en (break)downs van de acteurs mee te maken die deze week hun Shakespeare werk moeten presenteren, bereid ik mijn projecten van het volgende semester voor: ik bedenk een concept voor een voorstelling en Glenda maakt daarbij het productionele plan, volg ik wat extra lessen op de acting bachelor (over dramaturgie, devising, puppetry), lees ik theorieën over regisseren en last but definetely not least: doe ik mijn onderzoek naar het samenbrengen van Beckett en theater voor een jong publiek bij Research Methodologies. Excuses voor deze lange zin. Daarnaast probeer ik veel yoga te doen, te tekenen, te wandelen, heb ik een paar keer geschaatst, heb ik pubdates gehad met nieuwe vrienden, ben ik met mijn vriendin Ellie in Oxford geweest (zij komt daarvandaan) en heb ik een nieuw fenomeen ontdekt dat is overgekomen uit Taiwan en dat de Engelsen (natuurlijk) geweldig vinden: bubble tea. Excuses voor deze wederom lange zin.