23 sep – 30 sep 2019

Ik ben nu een week in Bath. Na lang zoeken naar de juiste master en de juiste universiteit, na zoeken naar heel veel geld en na een nare periode waarin ik problemen heb gehad met gezondheid (zie ogen), ben ik er nu echt. Ik ga een Master of Arts in Directing doen, op Bath Spa University.

Bath is prachtig, zacht en verwelkomend. De mevrouw in the charity shop zegt: “Good studies! Come see me again love!” als ik weg ga. Het regent veel maar het is ook vaak zonnig. De stad is klein en de stenen zijn warm bruin/grijs.

Ik woon in een campus studentenhuis midden in het centrum. Het is 20 minuten met de bus naar Newtonpark. Deze ‘hoofd’campus bestaat deels uit een oud landhuis, deels uit een nieuw gebouw. Er liggen weilanden omheen met schapen en koeien. De bomen zijn zo groot dat ze wel honderden jaren oud moeten zijn. Er is een meer waar je om heen kan lopen en er is een kasteel (waar de Harry Potter society één keer in de week samen komt). De enige school die ik me kan voorstellen die ‘Engelser’ is dan Bath Spa University, is Hogwarts itself.

Ik ga vakken volgen en repeteren samen met de andere MA Creatives, bestaande uit twee andere Directing studenten (uit Amerika en uit Taiwan), één Producing studente (uit Singapore), drie Classical Acting en zeven Performing Shakespeare studenten. Daarnaast doe ik Research Methodologies met alle Performing Masterstudenten, oa van muziek, circus en dans.

Dit masterjaar moeten wij zelf vormgeven. Ik zie nu al wat voor ongelofelijk andere stijl en smaak ik heb dan de tekstacteurs om mij heen. Dat belooft een interessante uitwisseling te worden. Het wordt tijd dat ik ook maar eens aan wat klassieke tekst scenes ga werken.

Verder wil ik me helemaal gaan richten op het maken van jeugdtheater. Ik woon naast The Egg, het jeugdtheater van deze regio. Vanochtend zat ik (als enige volwassenen die gekomen was zonder peuter) bij een voorstelling van de groep DragonBird. Ik vond het meer een workshop, waarbij de ruimte steeds veranderde met de vormgeving. De peuters speelde daardoor heen.

Mijn geweldige vriendin Hannegijs is de eerste paar dagen met me mee gegaan. Ze heeft me geholpen met het vinden van mijn weg, wat lastig is in een nieuwe stad met beperkt zicht. En geholpen met een hele zware koffer trouwens. Dit weekend was mijn vriend Olmo bij me. Het is erg fijn dat mijn lief nu een beetje weet waar ik uit hang de rest van het jaar. Maar zij zijn allebei terug. De introductieweek is voorbij, het gaat echt beginnen