Ik ga mijn afstudeervoorstelling maken op de AHK met een groepje meiden van 12 tot 16 jaar. Toen ik de Bosjongeren voorstelling maakte  vielen deze meiden me heel erg op; zo slim en tegelijkertijd heel gevoelig, heel volwassen maar ook heel kwetsbaar. Ik realiseerde me dat ik een voorstelling met hen wil maken.

Op 26, 27 en 28 oktober heb ik met vier meiden, Lisa, Floor, Mystha en Amarante, een vooronderzoek gedaan. Zo konden zij mij, de school en elkaar leren kennen en ik inspiratie op doen voor mijn voorstelling.

Na drie dagen werken gaven we een kleine presentatie. Het publiek stond los in de ruimte, de meiden bewogen om ons heen. Ze bewogen zich soms als een groepje vissen door de ruimte, soms als individuen. Zachtjes spraken ze ons soms één op één aan. “Ik vind geel lelijk. Ik vind mijn moeder lastig. Ik vind de lente het fijnst”. Dan veranderde ze weer in een soort plastic madame Tousseau beelden, dan renden ze om ons heen en creëerde chaos.

De voorstelling gaat Vers heten en zal 22 mei spelen in De Krakeling.

Vers 10+ is een voorstelling over kijken en bekeken worden, over ergens onderdeel van zijn of juist nog niet. De voorstelling wordt gespeeld door een groepje meiden tussen de twaalf en zestien jaar. Hoe zien zij de wereld, hoe ziet de wereld hen?  Lichamen die veranderen en hoofden die zo hard denken dat het kraakt.

 

Na het vooronderzoek hebben wij onze eerste team meeting gehad. Auke Oosthoek wordt mijn regieassistent, Kelsey Lampe onze productieleider, vormgeving gaat gedaan worden door Diane Groothuizen en Heidi de Vries zal een lichtontwerp maken. Wat een fijn team.

 

Op 17 november beginnen de repetities.