Rachel Schuit en ik hebben elkaar ontmoet in het Amsterdamse Bostheater in 2010. We waren daar deelnemers van de Bosjongeren. Onder leiding van Jair Stranders, Nienke van Spreeuwel en Stephanie Hermes deden we een week lang onderzoek naar locatietheater en kregen we spellessen en maakopdrachten. Uiteindelijk gaven we een korte presentatie in het decor van de voorstelling ‘DonQ’, genaamd ‘Ik zat op het dak’.

De liefde voor theater is, voor Rachel en mij , daar in het bos begonnen. In die week leerden we de locatie kennen en leerden we over theatermaken vanuit de ruimte. Het was een bijzondere ervaring om op die leeftijd te mogen spelen op het podium van het Bostheater.

Wij zijn elkaar vijf jaar later weer tegengekomen op de Theaterschool. Als afstudeerders van de Theaterdocenten opleiding voelen wij ons nu geroepen om dit inspirerende project, waar de afgelopen jaren geen geld meer voor was, te doen herleven.

Wij hebben met een groep jongeren in het decor van de voorstelling Julius Caesar van Orkater in het Amsterdamse Bostheater een korte performance gemaakt, op 28 t/m 31 augustus en 1 september. We presenteerde voorafgaand aan Caesar wat we gemaakt hadden. We vertrokken vanuit de ruimte, zintuiglijkheid en het lichaam in die ruimte. Het was een montage- locatievoorstelling volledig geïnspireerd op het decor dat we kregen en het thema macht, gekozen uit het stuk Caesar.

Dit project was in samenwerking met Het Amsterdamse Bostheater, Orkater en De Stadsschouwburg Amsterdam.

Vier dagen hebben we hard we met de jongeren gewerkt. Samen kwamen we tot een presentatie.
De jongeren kregen een kijkje achter de schermen bij het Bostheater, ontmoette de acteurs, waren onderdeel van het gezamelijke eten en gingen in de vrije uurtjes samen zwemmen en waterfietsen.